Skala jordärtskockor och skär i tärningar. Lägg i en skål med iskallt vatten och pressad citron i. Skala potatis och dela i halvor. Skölj av skockorna och koka i saltat vatten tillsammans med potatis i 20 minuter.
Häll av vattnet och låt ånga av. Ställ kastrullen på låg värme på spisen, tillsätt mjölken så den blir varm och vispa med elvisp till puré. Tillsätt smör och smaka av med salt och peppar.
Salta och peppra generöst runtom fläskkotletterna och stek på hög värme i en stekpanna med olja och smör tillsammans med en klyftad king solo-vitlök och en rosmarinkvist. Ge kotletterna ut och lyft sedan ut ur stekpannan.
Häll cidern i pannan och låt få ett snabbt uppkok. Tillsätt hönsfonden samt saften från en halv citron och låt cidern koka upp och reducera till 1/3. Detta tar ca 10 minuter.
Vispa ner creme fraichen och smaka av såsen med salt och peppar. Lägg tillbaka köttet i såsen och låt bubbla i ca 5 minuter tills köttet är klart.
Servera genast med moset och tärningar av äpple på toppen.