Börja med aiolin. Vispa äggulorna med den rivna vitlöken och citronsaft i en bunke. Droppa sedan i oljan, lite i taget under konstant vispning. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
Skär potatisen i cm-tunna strimlor längs med potatisen. Tvätta strimlorna noggrant och torka av med hushållspapper. Lägg potatisen i en stor bunke, häll över oljan och blanda om så alla potatisstrimlor är täckta av olja. Baka i 200 grader i 20-30 minuter. Vänd efter halva tiden så pommesen får färg runtom. Salta.
Riv citronsskal och finhacka persilja. Blanda i en skål. Pressa citronsaft över kycklingen och pensla sen med olivolja. Salta och peppra och grilla hastigt på riktigt hett grilljärn, endast 1 minut per sida.
Strö på citron-och persiljablandningen på kycklingen och servera genast med pommes, aioli och den krispiga salladen!