Jättegoda grillspett med kryddig korv och fläskfilé. Grönsaksspett med champinjoner, paprika, zucchini och rödlök. Spetten serveras med krämig potatissallad.
400 g chorizo eller annan kryddstark korv, i 3 cm slantar
1 zucchini
2 paprikor, stora
2 rödlökar
8 champinjoner
1 dl olivolja
salt
peppar
Potatissallad
1 kg färskpotatis, kall kokt
10 cm purjolök, späd
3 dl gräddfil
4 msk majonnäs
2 msk mild senap
svartpeppar, generöst med
salt
3 msk gräslök, finhackad
12 grillspett, om i trä, blötlagda
Gör så här
Börja med potatissalladen. Skiva potatisen i 1 cm-skivor. Skiva purjon så tunt du kan. Blanda ihop gräddfil, majonnäs, senap, svartpeppar och salt i en stor bunke. Lägg i potatis och purjolök och blanda väl. Smaka av med ev mer salt och peppar. Strössla gräslöken överst. Ställ åt sidan.
Pensla köttbitarna med olivolja, salta och peppra köttbitarna. Varva köttbitar och korvslantar på totalt 8 grillspett.
Skär zucchini i tjocka halvmånar, paprikan i stora bitar och rödlöken i båtar. Varva dessa med
champinjoner på 4 grillspett. Pensla med olivolja, salta och peppra.
Grilla grillspetten på direkt värme, snurra spetten så de blir grillade runtom. Låt grilla under lock i några minuter. Köttet ska ha innertemperatur 70 grader.
Servera köttspetten med grönsaksspett tillsammans med potatissalladen.