Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret i en kastrull.
Riv citronskal, vitlök och finhacka timjan och blanda med det smälta smöret. Pressa citronsaften över (spara några droppar till salladen) och i kycklingen. Salta och peppra och pensla sedan kycklingen med smör. Ställ att rostas i ugn i ca 1 timme, till kycklingen har en innertemperatur på 82 grader vid benet.
Skala potatisen och koka i 20 minuter. Häll av allt vatten och häll mjölk i botten på kastrullen. Låt mjölken bli varm. Krossa potatisen med en stilla elvisp och vispa sedan ihop potatis och mjölk tills det är fluffigt. Ha gärna locket på så skvätter det inte. Rör till sist ner smör och parmesan och smaka av med salt.
Skär salladen i mindre bitar, ringla olivolja och några droppar citron över, salta och peppra. Vänd runt.
Ta ut kycklingen och servera med parmesanpotatismos och grönsalladen.