Blanda jäst med vatten, salt och olivolja. Rör om så all jäst löser sig. Tillsätt mjölet och knåda i bakmaskin i 7 minuter eller för hand i 15 minuter. Lägg en ren kökshandduk över och ställ att jäsa till dubbel storlek i 45 minuter.
Gör grönkålschips. Skär bort mittenstammen på grönkålsbladen och släng. Dela de krusiga bladen i chipsstorlek. Lägg i bunke och häll 2 msk olivolja över. Massera in oljan så alla blad täcks och strö på flingsalt. Lägg på bakplåtspapper och ställ i ugnen på 150 grader i 15 minuter. Ta ut och låt svalna.
Höj ugnstemperaturen till 250 grader och ställ in en tom plåt.
Gör tomatsås genom att fräsa vitlöken i 2 msk olivolja till den är lite rostad. Tillsätt då tomatkross och basilikablad och låt koka i 15 minuter. Smaka av med socker, salt och peppar.
Bryn smör genom att låta det puttra i en panna på spisen till gyllene och det doftar kola. Lägg då i brysselkålskivorna och den flagade mandeln och vänd runt. Ta av från värmen.
Dela den färdigjästa pizzadegen i två delar. Kavla ut så tunt som möjligt och lägg på bakplåtspapper. Lägg på ett tunt täcke med tomatsås, lägg sedan på ost och toppa den ena plåten med strimlad skinka och den andra med skivad rödlök och köttbullar.
Grädda på förvärmda plåtar i 8-10 minuter, gärna långt nere ugnen. Toppa skinkpizzan med smörstekt brysselkål och köttbullspizzan med grönkålschips och chiliflakes. Servera genast!