2 tsk torkad oregano, finfördelad mellan handflatorna
0,5 tsk malen koriander
0,5 tsk salt
0,5 tsk rörsocker
svartpeppar, nymald
guacamole
2 avokador
0,5 klyfta vitlök, riven
0,5 limefrukt, juice
salt
peppar, nymalen
Kyckling
600 g kycklingfilé
1 röd paprika, i strimlor på längden
1 grön paprika, i strimlor på längden
2 klyftor vitlök, krossade
1 gul lök, skuren i tunna båtar
rapsolja, att steka i
0,5 limefrukt
Till servering
8 tortillabröd
gräddfil
ost, riven
Gör så här
Börja med att göra salsan genom att blanda samman alla ingredienser väl. Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.
Blanda alla ingredienser till kryddan.
Till guacamolen, dela avokadon och ta ut kärnan. Skala och lägg på en skärbräda. Mosa med en gaffel och tillsätt övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
Strimla kycklingfilé i tjocka strimlor på längden.
Stek i väldigt varm panna, gärna gjutjärn, tillsammans med paprikan och löken. Stek i 5 minuter och strö sedan över kryddan och låt steka i ytterligare 2 minuter under omrörning.
Ta bort från plattan och pressa den halva limen över.
Ställ fram den varma pannan med den rykande varma kycklingen, tortillabröd, guacamole, salsa, gräddfil, salladsblad och riven ost och låt alla själva göra sin egen fajita vid bordet.