Skrubba eller skala sötpotatis och skär i tunna klyftor. Lägg i en bunke och häll på potatismjöl. Vänd försiktigt med händerna så alla bitar täcks tunt med potatismjölet. Häll sedan på 3 msk olivolja och vänd runt igen. Salta och peppra, lägg i en bakplåtspapperklädd plåt och sätt i ugnen i 30 minuter.
Blanda majonnäs, de båda dijonssenapssorterna och honung. Ställ åt sidan.
Blanda riven vitlök, rökt paprikapulver, spiskummin, 2 msk olivolja, en nypa salt och lite peppar till en härlig rub.
Torka av köttet med hushållspapper och gnugga sen in det med rubben. Hetta upp en stekpanna på hög medelvärme. Stek köttet i smör och olja, ca 2 minuter per sida för medium rare, lite längre om man vill ha mer genomstekt. Låt köttet vila några minuter under folie på en skärbräda. Ta tillvara på köttsaften som rinner ut och blanda i dijonmajonnässåsen.
Servera rökiga ryggbiffen med de rostade sötpotatisklyftorna och dijonmajonnässås. Lite machésallad är gott och fint till.