Vegetariska köttbullar

koket.se
Vegetariska köttbullar
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Vegetariska köttbullar

13 ingredienser

40 min

Lakto-ovo-vegetariska köttbullar med ost, solroskärnor och ägg. Passar perfekt som ett vegetariskt alternativ på julbordet.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 dl solroskärnor
  • 2 dl ströbröd
  • 2 dl mellanlagrad ost, riven
  • 1 gul lök, riven
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 4 ägg
  • 1 krm malen kryddpeppar
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 1 msk koncentrerad grönsaksfond
  • 0,5 msk soja
  • smör, till stekning
  • neutral rapsolja, till stekning

Gör så här

  1. Rosta solroskärnorna i torr medelvarm panna i 5 minuter. Låt svalna något och lägg sedan i en mixer. Kör till en smulig massa. Tillsätt ströbröd, ost, lök, vitlök och ägg. Tillsätt grönsaksfond och soja. Smaka av med kryddpeppar, salt och svartpeppar.
  2. Låt svälla i 10-15 minuter.
  3. Forma till små bollar och stek dem sedan i smör och olja så de får fin yta runtom. Servera!