Blåbärskräm med energibars

Blåbärskräm med energibars
Foto: TV4
Filip Fasten
Filip Fasten

Blåbärskräm med energibars

17 ingredienser

Koka din egen blåbärskräm med plommon och ingefära. En knaprig energibar med choklad och nötter är gott till.

Ingredienser

portioner

Blåbärskräm

  • 600 g blåbär
  • 1 kg urkärnade plommon
  • 4 dl strösocker
  • 2 msk ingefära, riven
  • 1 l vatten
  • 1 dl potatismjöl
  • 3 msk limefrukt, juice

Energibar med choklad och nötter

  • 400 g choklad 72 %
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl kaffe
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl sötmandel
  • 2 dl torkade fikon
  • 1 dl gojibär
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärnor

Gör så här

Blåbärskräm

  1. Tärna ner plommon och svetta med ingefäran.
  2. Slå på blåbär, socker och vatten och koka i 30 minuter.
  3. Vispa ut potatismjöl med lite vatten och tillsätt.
  4. Låt koka tills den tjocknar.
  5. Kyl sedan ner och smaka av med limejuice.
  6. Servera med kall mjölk.

Energibar

  1. Sätt ugnen på 180 grader och rosta alla nötter i 3-4 minuter.
  2. Hacka över alla ingredienser med en kniv och lägg i en stor bunke.
  3. Smält chokladen och mixa havregryn med kaffet.
  4. Blanda kaffe och havregryn med chokladen.
  5. Slå smeten över nötterna och lägg ut på en ugnsform.
  6. Låt svalna och kär sedan upp bitar.