Varmrökt lax med spenat och grönt äpple

Varmrökt lax med spenat och grönt äpple
Foto: TV4
Filip Fasten
Filip Fasten

Varmrökt lax med spenat och grönt äpple

11 ingredienser

En mättande sallad med spenat, toppad med varmrökt lax och grönt äpple.

Ingredienser

portioner
  • 600 g varmrökt lax
  • 250 g spenat
  • 1 grönt äpple
  • 1 gurka
  • 1 knippe salladslök
  • 1 knippe dill
  • 1 citron
  • 2 msk senap
  • 6 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • svartpeppar (efter smak)

Gör så här

Dressing

  1. Pressa citronen i en bunke.
  2. Tillsätt senap och salt.
  3. Mixa i olivolja med hjälp av en stavmixer.

Sallad

  1. Skölj och tvätta spenaten.
  2. Slunga och lägg spenaten på hushållspapper.
  3. Skiva gurkan i 2 millimeters skivor.
  4. Hacka ner salladslöken i slantar.
  5. Blanda gurka och salladslök med spenaten.
  6. Strimla äpplet och blanda ner med spenaten.
  7. Plocka ner dillen och blanda i.
  8. Ta laxen och bryt ner i mindre bitar och tappa i salladen.
  9. Ringla vinägretten över salladen och mal svartpeppar över.