Chorizo- och kikärtsgryta

koket.se
Chorizo- och kikärtsgryta
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Chorizo- och kikärtsgryta

15 ingredienser

25 min

Enkel vardagsgryta med chorizo, potatis och kikärtor. Nyttig mat som går snabbt att laga.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 chorizokorvar
  • 1 förp kikärtor
  • 4 potatisar (stora)
  • 0,5 zucchini
  • 1 gul lök (stor)
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 förp krossade tomater
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 0,5 kruka basilika
  • pecorinoost, riven
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 0,5 krm strösocker

Till servering

  • bröd

Gör så här

  1. Skär chorizon i slantar. Skala potatisen och skär den i tärningar. Hacka lök och vitlök. Skär zucchinin i grova tärningar.
  2. Hetta upp en stor kastrull eller vid stekpanna med hög kant med olivolja och fräs löken mjuk, Tillsätt chorizo, zucchini och potatis och fräs tills korven börjar få färg.
  3. Tillsätt krossade tomater, grönsaksbuljong och kikärtor, krydda med salt, peppar och en nypa
  4. socker och låt koka samman till en grov gryta, det tar ca 10-15 minuter.
  5. Smaka av med salt och peppar och toppa med hackad basilika och riven peccorino. Servera med ett gott bröd.