Lägg russinen i varmt vatten i några minuter, häll sedan av vattnet och torka lätt med hushållspapper.
Blanda mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt tärnat smör och knåda samman med dina fingertoppar tills det ser ut som brödsmulor. Vänd ner socker, mjölk, två stycken ägg och russinen. Blanda ihop med en träslev tills det blivit en blöt deg.
Lägg degen på ett mjölat bord och knåda degen tills den är len. Rulla ut degen, den ska vara ca 2,5 centimeter tjock. Använd ett glas eller utstickare som är ca 7 cm i diameter.
Skär ut så många scones du kan från degen, snurra inte när du skär, tryck rakt ner så inte porerna sluts. Lägg sconesen på en ungsplåt med bakpapper och låt jäsa i ca 1 timme innan de bakas i ugnen. Värm ugnen till 200 grader eller 180 grader med varmluft.
Vispa det sista ägget lätt med 1 matsked vatten. Borsta varje scone med blandningen på toppen inte på sidorna och baka sedan i ca 12 minuter i ugnen.
Servera med "clotted cream" - en Engelsk tjockare grädde som man kan göra själv genom att sjuda 6 dl grädde i vattenbad i 1,5 timmar utan lock, den ska inte röras eller koka, sen ska den vila i kylen i ungefär 14 timmar. Clotted cream och hallonsylt är klassiska tillbehör.