Indisk gryta med falukorv

koket.se
Indisk gryta med falukorv
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Indisk gryta med falukorv

15 ingredienser

25 min

Kryddig falukorvsgryta med blomkål och kikärtor. Snabb och billig vardagsmiddag som går hem hos hela familjen.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g falukorv
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • smör, att steka i
  • 30 g färsk ingefära
  • 500 g blomkål
  • 1 förp kikärtor
  • 1,5 msk curry
  • 1 förp krossade tomater
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Till servering

  • färsk koriander (eller persilja)
  • basmatiris
  • matyoghurt

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Strimla lök, vitlök och skalad ingefära i små bitar. Skär falukorven i strimlor och blomkålen i mindre bitar.
  3. Hetta upp en stor stekpanna eller gryta med smör och fräs lök, vitlök, ingefära och curry tills löken är mjuk. Tillsätt falukorv, blomkål och kikärtor och fräs med resten i ett par minuter på hög värme.
  4. Slå på krossade tomater och grädde eller vatten, krydda med salt och peppar och koka samman i ca 5-10 minuter. Rör om då och då under tiden.
  5. Servera med hackad koriander på toppen och en klick yoghurt samt basmatiris.