Börja med ketchupen. Hacka lök, vitlök och selleri och fräs mjuk i olja. Tillsätt rödvinsvinäger och låt koka upp. Slå på passerade tomater och socker och låt koka ca 10 minuter tills ketchupen kokat samman. Mixa slät med mixerstav eller i blender och smaka av med salt.
Skala potatisen och skär den i skivor. Skär purjolöken i skivor. Strimla vitlöken. Skär paprikan i grova klyftor.
Varva potatis, lök, paprika och vitlök i en stor bred ugnsform eller på en plåt, försök att undvika att grönsakerna ligger lager på lager. Ringla över lite olja och sväng runt allt. Krydda med salt och peppar och lägg korven på toppen.
Rosta i mitten av ugnen på 225 grader tills potatisen är mjuk och allt börjar få färg, ca 30-40 minuter. Toppa med rikligt med hackad bladpersilja och servera med ketchupen.