Ljummen matvetesallad med rostbiff

koket.se
Ljummen matvetesallad med rostbiff
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Ljummen matvetesallad med rostbiff

21 ingredienser

Fräsch matvetesallad som serveras med rostbiff och en riktigt god dressing med krasse och dragon.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 6 dl matvete (kokt i grönsaksbuljong)
  • 0,5 gurka
  • 3 tomater (stora)
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 rödlök
  • 1 citron, saft och skal från
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 kruka mynta
  • 0,5 kruka persilja
  • salt
  • svartpeppar
  • 12 skivor rostbiff, köpt

Krassedressing

  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 klyfta vitlök, grovhackad
  • 10 dragonblad, stora
  • 1 ask krasse
  • salt
  • peppar
  • 0,5 citron, skalet
  • 1 tsk citron, färskpressad

Gör så här

  1. Finhacka vitlök och rödlök, gurka och tomat. Blanda samman allt i en bunke tillsammans med matvete (gärna varma), rivet skal och saft av citron samt olivolja.
  2. Grovhacka mynta och persilja och vänd ner i blandningen. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt gärna stå i minst 30 minuter så smakerna hinner gå samman innan servering.
  3. Servera tillsammans med rostbiff och eventuellt dragon- och krassedressing.

Krassedressing

  1. Lägg dragonblad, krasse samt vitlöksklyftan i en bunke och mixa tillsammans med lite av yoghurten till en grön sås. Tillsätt resten av yoghurten, majonnäsen samt citronsaft- och skal. Mixa med hjälp av stavmixer till en slät, ljusgrön sås och smaka av med salt och peppar.