Pasta med tonfisk och citron

koket.se
Pasta med tonfisk och citron
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Pasta med tonfisk och citron

12 ingredienser

20 min

Enkel pasta med tonfisksås smaksatt med citron, parmesan och kaprisbär. Snabbt och gott till vardags.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 400 g spaghetti
  • 1 förp tonfisk i olja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 gul lök (stor)
  • 1 peperoncini
  • 1 dl små kaprisbär
  • 30 g rucolasallad
  • 0,5 citron
  • 1,5 dl parmesanost, finriven
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • olivolja

Gör så här

  1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten tills den är al dente.
  2. Hacka under tiden vitlöken och strimla löken. Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs lök, vitlök och peperoncino tills löken är mjuk.
  3. Tillsätt tonfisken som du först låtit rinna av från oljan. Fräs alltsammans tillsammans med kapris. Späd med lite av pastavattnet så att du får en lite såsig karaktär.
  4. Hacka rucolan grovt och vänd ner detta i såsen tillsammans med saft och skal från citronen samt hälften av parmesanen. Krydda med salt och rikligt med nymalen svartpeppar.
  5. Sväng runt med pastan och toppa med parmesan och eventuellt mer rucola och olivolja.