Rabarbersmulpaj med flingsalt

koket.se
Rabarbersmulpaj med flingsalt
Foto: Tv4
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2024 KM
Lisa Lemke 2016Tommy Myllymäki 2024 KM

Rabarbersmulpaj med flingsalt

6 ingredienser

Enkel rabarbersmulpaj med smuldeg på havregryn. Flingsalt förstärker de goda smakerna i rabarberpajen.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

  • 400 g rabarber, i mindre bitar
  • 150 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 2-3 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Skär upp rabarbern i 2 cm stora bitar.
  2. Lägg ut rabarbern botten av en pajform och slå ca 1 dl socker över. Blanda runt.
  3. Blanda smör, vetemjöl, resterande socker och havregryn i en bunke. Blanda samma till en smulig deg och täck rabarbern.
  4. Baka rabarbersmulpajen i ugnen, 225 grader i ca 20 minuter. Servera med vaniljglass.