Arbeta ihop mjöl, vatten, smör och salt till en slät pajdeg.
Tryck ut pajdegen i en pajform, var noga längs kansterna och låt sedan pajformen vila i kylen i minst 30
minuter.
Strimla ramslöken och smaka - är den för spetsig i smaken bör den fräsas i stekpanna, men om den är len går den att ha i rå.
Skär laxen i tunna strimlor.
Skär vårlöken i skivor och fräs tillsammans med ramlöken i stekpanna med smör.
Blanda äggstanningen som består av ägg, grädde, mjölk samt salt och peppar.
Förgrädda pajskalet, 225 grader i 10-12 minuter.
Gör salladen genom att hyvla rädisor och morötter tunt, skära blasten från löken fint och blanda alla grönsaker med salladen.
Plocka ut pajskalet ur ugnen, sprid ut den frästa löken i botten av pajen och fortsätt med laxen. Slå sedan äggstanningen över och grädda i ugnen på 160 grader i ca 20 minuter tills äggstanningen har stelnat.
Avsluta salladen genom att rosta grovt hackade hasselnötter i en torr panna och toppa sedan salladen med nötterna. Fortsätt med rapsolja efter smak, saften från en citron och lite salt.