Finhacka schalottenlök och vitlök. Bryt eventuellt av den träiga nederdelen på sparrisarna och skär resten i 2 centimeter långa bitar.
Hetta upp en kastrull med smör och fräs lök och vitlök mjuka. Tillsätt riset och låt det fräsa med en kort stund.
Slå på en tredjedel av hönsbuljongen och vinet. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda på svag värme utan lock. Slå på mer av vätskan allteftersom den kokar in. Sjud tills riset är nätt och jämnt mjukt, och rör om ofta. Tillsätt de grova sparrisbitarna och låt dem sjuda med under konstant omrörning de sista minuterna.
Tillsätt ärter och sparrisknopparna när riskornen är mjuka och risotton är ordentligt krämig. Rör ner parmesanosten och dill och smaka av med salt och peppar. Servera genast.
Västerbottenspaneradanerad abborre
Salta och peppra aborrfiléerna på båda sidor.
Vispa upp ägget försiktigt. Blanda ströbröd och ost. Vänd först fisken i ägget och därefter i ostbladningen.
Stek dem i smör och olja på medelvärme ett par minuter tills de fått fin färg på båda sidor.