Stekt ris med fläskfärs och kimchi

koket.se
Stekt ris med fläskfärs och kimchi
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Stekt ris med fläskfärs och kimchi

13 ingredienser

25 min

Vad kan man göra med överblivet kokt jasminris? Fried rice med fläskfärs, ingefära, kimchi och stekt ägg. Snabbt och jättegott.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 6 dl jasminris, kokt
  • 600 g fläskfärs
  • 300 g blomkål
  • 200 g morot
  • 50 g färsk ingefära
  • matolja
  • 2 msk sesamolja
  • 4 msk ljus soja (japansk)
  • 0,5 dl rostade sesamfrön
  • ca 300 g kimchi (köp färdig!)
  • 4 ägg
  • 6 salladslökar, att strö över
  • toppa med sriracha för mer smak

Gör så här

  1. Skär blomkålen i små bitar. Skala och strimla morötterna fint. Skala ingefäran och hacka den fint. Strimla salladslöken och lägg den åt sidan.
  2. Hetta upp en stor stekpanna med höga kanter (eller riktigt vid gryta) med matolja. Stek färsen tills den är ordentligt stekt och börjar få fin färg.
  3. Tillsätt blomkål, morot och ingefära och stek på riktigt hög värme tills grönsakerna börjar få fin färg. Tillsätt ris och kimchi och fortsätt steka tills riset fått lite yta.
  4. Tillsätt sesamolja, soja, samt sesamfrön. Blanda noga. Servera med stekt ägg, den strimlade salladslöken samt eventuellt sriacha.