Torsk med kryddiga kikärtor

koket.se
Torsk med kryddiga kikärtor
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Torsk med kryddiga kikärtor

16 ingredienser

30 m

Kryddig fiskgryta med torsk och kikärtor. Lika god i matlådan dagen efter.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g torsk, skuren i portionsbitar (färsk eller fryst och tinad)
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk harissa
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 400 g kikärtor
  • 200 g haricots verts, frysta och tinade
  • 2-3 stjälkar stjälkselleri
  • 1 morot
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 0,5 tsk mald koriander
  • 1 citron
  • 1 kruka färsk bladpersilja, hackad

Gör så här

  1. Strimla lök, vitlök och selleri. Skär haricots verts en gång på mitten och tärna moroten.
  2. Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs lök, vitlök, harissa och kryddor tills löken är mjuk. Tillsätt kikärtor, selleri och morot och fräs ett par minuter. Slå på grönsaksbuljong, krydda med salt och peppar och låt koka upp.
  3. Skär under tiden fisken i portionsbitar och krydda med salt och peppar. När grytan kokat på svag värme ca 5 minuter rör du om i grytan en gång ordentligt och lägger sedan fisken på toppen av grytan. Lägg på ett lock och låt stå i ca 10 minuter tills fisken är färdiglagad.
  4. Pressa citron över allt och toppa med rikligt med hackad persilja. Servera gärna med couscous eller bulgur.