500 g torsk, skuren i portionsbitar (färsk eller fryst och tinad)
salt
svartpeppar, nymalen
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 tsk harissa
5 dl grönsaksbuljong
400 g kikärtor
200 g haricots verts, frysta och tinade
2-3 stjälkar stjälkselleri
1 morot
1 tsk mald spiskummin
1 msk paprikapulver
0,5 tsk mald koriander
1 citron
1 kruka färsk bladpersilja, hackad
Gör så här
Strimla lök, vitlök och selleri. Skär haricots verts en gång på mitten och tärna moroten.
Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs lök, vitlök, harissa och kryddor tills löken är mjuk. Tillsätt kikärtor, selleri och morot och fräs ett par minuter. Slå på grönsaksbuljong, krydda med salt och peppar och låt koka upp.
Skär under tiden fisken i portionsbitar och krydda med salt och peppar. När grytan kokat på svag värme ca 5 minuter rör du om i grytan en gång ordentligt och lägger sedan fisken på toppen av grytan. Lägg på ett lock och låt stå i ca 10 minuter tills fisken är färdiglagad.
Pressa citron över allt och toppa med rikligt med hackad persilja. Servera gärna med couscous eller bulgur.