500 g torsk ((gärna "sopp-kött" från t ex stjärt eller bukslag, men filé går också bra))
1-2 msk röd currypasta
2 morötter
0,5 förp sparrisbroccoli (eller 0,5 huvud vanlig broccoli)
2 stjälkar citrongräs
40 g färsk ingefära
1 bananschalottenlök
2 klyftor vitlök
4 dl kokosmjölk
1 limefrukt, rivet skal och saft
1 förp sockerärtor
2-3 salladslökar
1 kruka koriander
Till servering
jasminris, kokt
Gör så här
Skär fisken i jämnstora bitar och ställ åt sidan. Strimla morötter mycket fint. Skär ner broccolin i lite mindre buketter. Skala och hacka vitlök och ingefära fint. Skala och skiva bananschalottenlöken. Dunka till citrongräset med baksidan av kniven så den mosas lätt och strimla resten fint.
Hetta upp en kastrull med matolja, tillsätt currypasta, vitlök, ingefära och schalottenlök samt citrongräs. Tillsätt morot och låt den fräsa med en kort stund innan du slår på kokosmjölken. Låt koka upp och sjuda ett par minuter, lägg sedan i broccolin.
Strimla sockerärtor och salladslök fint. Hacka koriandern grovt. Smaka av curryn med fisksås eller salt och tillsätt skal samt saft från limen.
Vänd ner fisken och låt den bara få gå med i några minuter beroende på hur stora bitar du skurit den i. Toppa med sockerärtor, salladslök och koriander och servera genast tillsammans med jasminris.