vitlök, friterad eller rostad lök (finns i asiatiska butiker)
Gör så här
Börja med pannkakorna. Vispa samman ägg, mjölk och soja i en skål. Tillsätt rismjölet allt eftersom och slutligen finstrimlad salladslök.
Hetta upp en stekpanna med lite jordnötsolja och häll i ca 2 msk av smeten. Vinkla pannan åt olika håll så att smeten rinner ut i en jämn och hyfsat rund liten pannkaka (storleksmässigt som en blandning mellan pannkaka och plättar).
Grädda i ca 1-2 minuter eller tills pannkakan börjar få lite lätt färg på undersidan, vänd då på
den och grädda den i ytterligare 1-2 minuter. Tänk på att pannkakan ska gräddas försiktigt så den inte får för mycket färg och blir ”krispig” för då kan man inte rulla den när man äter den sedan.
Upprepa med resterande smet. Packa in färdiggräddade pannkakor i folie så de håller värmen och lägg dem åt sidan.
Rör samman limesaft, finhackad chili, socker och fisksås tills sockret löst sig. Strimla vårlöken. Dela gurkan på längden och kärna ur den. Skär den sedan i fina strimlor. Sväng samman gurka, mungbönor, salladslök, örter och räkor med dressingen.
Servera de varma pannkakorna med salladen och friterad vitlök på toppen. Vill du kan du även servera med örter att toppa med (mynta, holy basil och koriander).