ev 50 g löjrom, till servering (eller matjessill eller varmrökt lax)
Gör så här
Deg
Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt olivolja och salt. Arbeta in mjölet och knåda till en smidig deg. Låt jäsa 1 timme under handduk i rumstemperatur. Kavla ut degen till pizzor i önskad storlek.
Topping
Skrubba potatisarna och skiva dem tunt med en vass kniv eller en mandolin. Lägg potatisskivorna i kallt saltat vatten. Häll av potatis och klappa torrt med en ren handduk eller hushållspapper.
Vänd runt potatisskivorna med olivolja, salt och dillfrö och lägg i ett lager på pizzadegen, lite omlott, strö över osten.
Grädda i ugn eller på baksten i grill under lock ca 15 minuter (ca 250 grader ska den hålla) eller tills pizzorna fått fin färg och potatisen är mjuk.
Toppa med klickar med gräddfil, sticklök och löjrom (om du vill), toppa med lite gröna blad och servera.