Blueberry bars med citron

koket.se
Blueberry bars med citron
Foto: TV4
Roy Fares KH2024
Roy Fares KH2024

Blueberry bars med citron

10 ingredienser

1 h

Roy bjuder på smulpaj i portionsformat med blåbärs- och citronfyllning. Servera gärna med vaniljglass.

Se Roy Fares laga receptet

logo

Ingredienser

portioner bitar

Deg

  • 200 g smör
  • 210 g strösocker [2,5 dl]
  • 375 g vetemjöl [6,25 dl]
  • 5 g bakpulver [1 tsk]
  • 55 g ägg [1 st]
  • 2 g malen kanel [0,25 tsk]

Fyllning

  • 100 g strösocker [1 dl + 1 msk]
  • 8 g majsstärkelse [1 msk]
  • 500 g frysta blåbär (eller färska)
  • 1 citron, skalet från hela och saften från halva

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj kanterna på en bakform, 22 x 30 cm, med smör och täck botten med bakplåtspapper.
  2. Skär smöret till din smuldeg i tärningar och blanda samman med socker, vetemjöl, bakpulver,
  3. ägg och kanel i en bunke. Nyp ihop med fingertopparna.
  4. Fördela hälften av degen i formen och jämna till ytan.
  5. Fortsätt med fyllningen. Rör ihop socker och maizena till fyllningen i en skål.
  6. Blanda blåbären med citronskal och saft i en bunke. Vänd ned sockerblandningen.
  7. Fördela fyllningen jämnt i formen och smula över resten av degen.
  8. Grädda mitt i ugnen i 43–45 minuter, tills ytan fått en fin gyllenbrun färg.
  9. Låt svalna, skär i rutor och förvara sedan torrt.
  10. Ät som dom är eller servera med vaniljglass.