Blanda citronsaft, strösocker och 125 g vatten i en kastrull. Blanda 100 g vatten, maizena och äggulor i en bunke och blanda med en visp.
Koka upp citron, socker och vatten och häll det över ägg- och maizenasmeten. Blanda väl och häll sedan tillbaka det i kastrullen. Red krämen under omröring tills krämen tjocknar.
Häll över det i en annan bunke och tillsätt i smöret, rör runt. Fördela krämen i fina glas och ställ in i kylen 1 timme.
Blåbärsmousse
Tina blåbären i en kastrull, värm på dom försiktigt med saften från en citron och strösockret, mosa blåbären och ställ åt sidan.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten och separera äggvitorna från äggulorna och lägg i en bunke.
Vispa grädden löst och ställ i kylen.
Koka upp strösocker och vatten till 121 grader, när termometern visar 110 grader börjar du
vispa äggvitorna lite lätt med en elhandvisp till en maräng. Med tunn stråle häller du över den varma lagen medan du vispar på maxhastighet, vispa tills marängen är sval.
Smält gelatinbladen i en kastrull och ha i dem i blåbärsmixen, blanda sedan ner det i marängen och vänd sist i grädden. Toppa med moussen över citronkrämen och ställ i kylen minst 2 timmar.
Mandelsmuldeg
Sätt ugnen på 180 grader.
Blanda samman alla ingredienser och nyp ihop med fingertopparna, arbeta ihop till en smuldeg.
Strö ut på plåt med bakplåtspapper och grädda på 180 grader i 10-12 minuter, tills de fått en fin gyllenbrun färg.
Vid servering, toppa desserterna med mandelcrumble, färska blåbär och citronmeliss.