Sikta ner de torra ingredienserna i en bunke. Vispa samman ägg och olja lite lätt i en annan bunke.
Vänd ner de torra ingredienserna med en slickepott. Tillsätt lite i taget av hett vatten och blanda till en slät smet.
Lägg cupcakeformar i en cupcakeplåt. Fyll formarna till 3/4 med smet och grädda mitt i ugnen i 17–18 minuter. Prova med sticka att cupcakesen är genomgräddade, låt svalna helt.
Chokladfrosting
Hacka choklad och smält försiktigt i ett vattenbad eller i mikron. Låt svalna till ljummen temperatur.
Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och salt fluffigt i en bunke Vänd ner den smälta chokladen och vänd runt tills allt är jämnt blandat. Om frostingen känns för lös kan den stå i kylen i 10 minuter och stelna till lite.
Spritsa frosting på varje cupcake och strö över flingsalt om du vill.