Smörj kanterna på en bakform, 20 x 20 cm, med smör och täck botten med bakplåtspapper.
Smält smöret på låg värme i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt, vaniljsocker och hasselnötsmjöl. Blanda försiktigt ner 1 ägg i taget, eller använd en slickepott att blanda med
tills varje ägg har arbetats in.
Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20–22 minuter. Låt svalna. Ta ut kakan ur formen och ta bort bakplåtspappret. Vänd kakan upp och ner.
Frosting: Hacka chokladen och smält försiktigt i ett vattenbad eller i mikron. Låt svalna till ljummen temperatur.
Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och salt fluffigt i en bunke. Tillsätt nutella samt choklad och vispa ordentligt. Om frostingen känns för lös kan den stå i kylen i 10 minuter och stelna till lite.
Slå upp frostingen i en spritspåse med en vacker tyll. Skär kakan i mindre bitar och spritsa på ett mönster, toppa med rostade hackade hasselnötter.