Smula jäst i bunken till matberedaren. Värm på mjölk till fingervarmt och häll det över
jästen och blanda runt tills jästen löst sig. Blanda sedan i resterande ingredienser och arbeta degen med krok på mellanhastighet i 10 minuter. Plasta degen och låt vila i kylen 30 minuter.
Pistagefyllning
Kör pistagenötterna i en matberedare tills de är finmalda. Blanda mandelmassa med lite av smöret i taget, blanda sedan i pistagenötter, vaniljsocker och strösocker. Blanda till en slät massa. Sist blandar du i apelsinblom.
Utbakning
Kavla ut karlsbaderdegen på ett lätt mjölat bord, till 40x48 cm. Skär ut 30 st fyrkanter à 8x8 cm.
Spritsa en klick med fyllning i mitten och vik över kanterna, lägg i pappersform. Låt jäsa under duk i 45-60 minuter.
Sätt ugnen på 220 grader, pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker och grovhackade pistagenötter. Grädda mitt i ugnen i 12-14 minuter. Låt svalna helt.