Mums-mums på mördegsbotten doppade i mörk choklad och kokos.
Vill du inte göra dina egna bottnar går det även utmärkt att använda mariekex eller smörgåsrån! Vilken choklad du doppar i går självklart också att anpassa efter din smak.
Arbeta ihop alla ingredienser till en deg, plasta och låt vila i kylen 30 minuter.
Sätt ugnen på 180 grader.
Kavla ut degen 3 mm tjock på ett lätt mjölat bord och stick ut runda kakor i önskad storlek.
Lägg över på plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen 180 grader i 10-12 minuter eller tills kakorna fått en fin gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna helt.
Mums mums
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Koka vatten, strösocker och glykos i en kastrull till 121 grader. Under tiden vispar du äggvitorna till en fast maräng. När sockret nått sin temperatur häller du det över marängen med tunn stråle medan du vispar med elvispen på maxhastighet. Fortsätt sedan att marängen tills den känns ljummen och fast.
Ta upp gelatinbladen från vattnet och smällt lite lätt i en skål i mikron. Blanda i lite maräng i det smälta gelantinet och sedan vänder du i allt i resterande marängsmet.
Spritsa ut önskad form på kexen och stoppa in i frysen i 2 timmar.
Smält choklad över ett vattenbad och tillsätt rapsolja. Doppa varje mums-mums och lägg över på ett galler, strö över kokos eller strössel och låt chokladen stelna i kylen.