Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en bakform, 30 x 22 cm, med smör. Mjöla formens kanter lätt med vetemjöl och täck bottnen med bakplåtspapper.
Blanda kokos, mjöl, bikarbonat, bakpulver, salt och kanel i en bunke.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt i en annan bunke. Vispa ner de torra ingredienserna tillsammans med lite i taget av oljan. Rör till sist ner de rivna morötterna.
Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 30–35 minuter.
Prova med sticka kakan med en tandpetare eller annat, om den är ren är kakan färdig. Låt svalna helt i formen.
Frosting
Vispa ihop smör och färskost till en vit och fluffig blandning. Tillsätt florsocker samt vaniljsocker och fortsätt att vispa tills det blir en fast och fin frosting.
Ta kakan ur formen och lägg den på ett fat. När den är kall, bred ut frostingen i ett jämnt lager över kakan och servera.