Värm upp mjölken tillsammans med saffran och ställ åt sidan.
Sätt ugnen på 170 grader och lägg cupcakeformar i en cupcakeplåt.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Vispa smör och strösocker och blanda sedan i ett ägg i taget.
Blanda i dom torra ingredienserna och lite i taget av saffransmjölken. Blanda till en slät och fin smet.
Fyll formarna till knappt tre fjärdedelar med smet och grädda mitt i ugnen i 16-18 minuter. Känn efter med sticka att muffinsen är genomgräddade. Låt svalna helt.
Frosting
Vispa samman smör och färskost i en bunke, skrapa rent sidorna mellan varven. Tillsätt lite i taget av florsockret och vispa till en fluffig och fin frosting.
Riv i apelsinzest och blanda väl.
När muffinsen är kalla, spritsa eller smeta ut frostingen på varje cupcake. Pudra lite florsocker över och servera.