Knåda samman alla ingredienser i en bunke för hand eller i en matberedare till en deg. Plasta degen och låt vila i kylen i 20 min.
Ta ut degen, knåda lite lätt och kavla ut på ett mjölat bord 3-4 mm tjock och fodra en
runda pajform 22-24 cm i diameter med löstagbarkant. Se till att degen går över kanterna, skär bort överflödig deg.
Mandelkaka
Sätt ugnen på 180 grader. Smält 50 gram smör och blanda i saffran, ställ åt sidan.
Riv mandelmassan och rör ihop den med lite av smöret i taget till en slät massa i en bunke eller matberedare. Tillsätt det smälta smöret med saffran. Blanda försiktigt ner ett ägg i taget och blanda, blanda sist i vaniljsocker och blanda väl till en slät och fin massa.
Fyll formen med massan, strö över flisad mandel och grädda mitt i ugnen på 180 grader i 20-25 min eller tills kakan fått en fin gyllenbrun färg.
Ta ut ur ugnen, låt svalna helt.
Rårörda lingon
Blanda samman alla ingredienser i en bunke och låt tina.
Servering
Pudra florsocker på kakan. Servera med lingon och grädde.