Söta mini-pavlovor toppas med glass, grädde, hemgjord hallonsås och färska bär. Försvinnande goda!
Se Roy Fares laga receptet
Ingredienser
10 - 12 st
maräng
140 g äggvita [3 st]
220 g strösocker [1,5 dl]
4 g vitvinsvinäger [0,5 tsk]
8 g majsstärkelse [0,5 msk]
Hallonsås
300 g frysta hallon
50 g vatten [0,5 dl]
75 g strösocker [0,75 dl]
2 limefrukter
Garnering
6 dl vispgrädde
1 l vaniljglass
blåbär
hallon
jordgubbar
Gör så här
Maräng
Sätt ugnen på 170 grader.
Vispa äggvita till ett fast skum, vispa sedan i lite i taget av strösockret. Vispa
i vitvinsvinäger och sist maizena. Blanda till det sista med en slickepott så att allt är välblandat.
Klicka ut 11-12 lika stora maränger på plåt med bakplåtspapper och forma till med en sked som ett fågelbo i varje maräng.
Grädda i ugnen och sänk direkt värmen till 120 grader. Stäng av ugnen efter 40-45 min och låt marängen stå kvar i några minuter. Ta ut och låt svalna, förvara sedan torrt.
Hallonsås
Koka upp hallon, vatten, strösocker och saften från två lime tills hallonen är mjuka. Mixa med en stavmixer och häll allt igenom en sil så att du får en fin och len sås. Låt svalna helt innan servering.
Servering
Servera varje maräng med en kula gräddglass, hallon, blåbär och jordgubbar, lite lättvispad grädde och hallonsås.