120 g långlagrad ost (ex västerbotten eller prästost)
2 dl persilja, finhackad
0,5 dl olivolja
salt
svartpeppar
Till servering
lufttorkad skinka
färsk bladpersilja
parmesanost, riven
Gör så här
Rensa och hacka kantarellerna. Hacka lök och vitlök.
Hetta upp en stekpanna med smöret och fräs svamp och lök tills löken är mjuk och svampen börjar få färg. (Om svampen är väldigt fuktig kan du behöva steka svampen själv i början tills vätskan börjar försvinna, för annars kommer löken förmodligen bränna innan svampen är färdigstekt.)
Smaka av med salt och peppar och lägg allt i en mixerskål med pinjenötter, riven ost, persilja och ca hälften av olivoljan. Mixa till en slät pesto och tillsätt mer olja allt eftersom.
Rör eventuellt ner mer olja om krämen känns för torr och kompakt. Smaka av med salt och peppar och täck med olivolja så håller den ca 1-2 veckor i kylskåp.
Koka pastan al dente i saltat vatten och sväng runt med peston, använd gärna lite av pastavattnet att späda med till önskad krämighet.
Toppa med riven parmesan, lufttorkad skinka och persilja vid servering.