Grillad fläskfilé med pastasallad

koket.se
Grillad fläskfilé med pastasallad
Foto: Tv4
Tommy Myllymäki 2024 KMLisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2024 KMLisa Lemke 2016

Grillad fläskfilé med pastasallad

16 ingredienser

Grillad fläskfile med citron-, svartpeppar- och honungsglaze. Serveras till en pastasallad med soltorkade tomater och svarta oliver.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g fläskfilé
  • 1 citron, saft och skal av
  • svartpeppar, nymalen från kvarn
  • 4 msk honung

Pastasallad

  • 1 dl chilisås
  • 2 dl olivolja
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 bananschalottenlök
  • 3 msk kapris (små)
  • 1 dl svarta oliver
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 1 kruka basilika
  • 1 kruka persilja
  • 2 klyftor vitlök
  • 400 g pasta penne
  • svartpeppar

Gör så här

Pastasallad

  1. Koka pastan efter anvisningar på förpackningen.
  2. Hacka schalottenlök, kapris och oliver i mindre bitar.
  3. Skär ner de soltorkade tomaterna i samma storlek och blanda med alltsammans i en stor bunke.
  4. Tillsätt riven eller fint hackad vitlök samt hackad persilja och basilika.
  5. Blanda ner olivolja, chilisås och rödvinsvinäger.
  6. När pastan kokat klart, häll av vattnet och blanda ner pastan med resten medan pastan är varm och låt den suga åt sig av alla goda smaker.

Fläskfilé med honungsglaze

  1. Ta fram fläskfilén och skär bort eventuella senor. Salt och peppra runt om.
  2. Riv citronskal och pressa citronsaft och blanda med honung och rikligt med nymalen svartpeppar.
  3. Grilla eller stek fläskfilén. Börja grilla den på hög värme och flytta den successivt från den direkta värmen.
  4. Tillsätt glazen när filén fått färg och yta. Pensla på glazen runt om hela till glazen är slut, använd lite i taget, låt den karamellisera innan ett nytt lager går på.
  5. Servera fläskfilén tillsammans med pastasalladen.