Grillad lammrostbiff

Tommy Myllymäki 2024 KM

Grillad lammrostbiff

10 ingredienser

Grillad lammrostbiff med söt syrlig tomatsallad med dill

Ingredienser

  • 600 g lammrostbiff
  • 400 g körsbärstomater, i halvor
  • 4 msk ketchup
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk ättiksprit 12 %
  • 4 msk rapsolja
  • 2 msk färsk dill, finhackad
  • 1 rödlök, i båtar
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Krydda lammrostbiffen med salt och peppar. Grilla lammet runt om till en innertemperatur på ca 50 grader ta av från grillen och låt vila till 62 grader i innertemperatur.
  2. Krydda tomaterna med salt och svartpeppar.
  3. Blanda sedan en vinaigrette av ketchup, ättika, socker, dill och olja.
  4. Blanda sedan vinaigretten med lök och tomater.
  5. Smaka av med salt och svartpeppar.