Skär fänkålen så tunt du kan, använd en mandolin om du har. Spara fänkålsdillen till servering.
Skär ner blomkålen i små små buketter. Blanda sedan med fänkål i en skål tillsammans med salt så den möras, låt stå några minuter.
Koka potatisen i välsaltat vatten.
Tillsätt sedan citronskal och citronsaft, samt riven eller pressad vitlök och olivolja till råsalladen. Blanda runt tillsammans med yoghurt och hackad dill. Sen är salladen redo för servering.
Gnid in laxens skinn med olja, salt och peppra på köttsidan.
Lägg laxen på grillen, skinnsidan mot gallret. Stäng sedan locket på grillen så laxen bakas där inne. Om skinnet börjar bli bränt, flytta ut fisken längs sidorna och stäng locket igen. Använd stektermometer om du vill vara säker. När fisken har en innertemperatur på 56 grader är den helt klar, redan vid 48 grader är den perfekt. Tänk på att temperaturen stiger även efter fisken lämnat grillen.
Servera den grillade fisken tillsammans med potatis och fänkåls- och blomkålssallad.