Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Helstekt kyckling
Foto: TV4
Helstekt kyckling
6
Spara
Av:
Tommy Myllymäki
Från:
Mitt kök
9
ingredienser
Helstekt kyckling med citron- och salviasmör.
Kyckling
Vardagsmiddag
Så väljer du rätt kyckling i butik
Ingredienser
1 hel kyckling [ca 1200 g]
600 g potatis
20 blad salvia
1 citron
0,5 butternutpumpa
1 purjolök
150 g smör
salt
peppar
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Temperera smöret så det mjuknar, riv ner skalet från citronen, tillsätt saften från en halv citron och finhacka salvian.
Blanda ihop smöret tillsammans med lite salt och peppar. Se till att alla ingredienser blandas och lägg upp det i en spritspåse.
Ta kycklingen och klipp upp den längs ryggen och platta ut den på en separat skärbräda.
Detta gör att värmen kommer från alla håll och tillagar kycklingen snabbare.
I bakkant på kycklingen går ni in med finger och skapar två separata fickor på kycklingbrösten och samma sak på kycklingklubborna.
Fickorna är mellan skinnet och köttet och här sprutar Ni sedan in smöret.
Tryck ut det så det ligger jämnt under skinnet.
Tvätta händerna och börja med grönsakerna.
Skär ner potatis, pumpa och purjolöken, ungefär samma storlek, inte för smått och lägg på en ugnsplåt.
In med plåten i ugnen, 200 grader i ca 30 minuter.
Ställ kycklingen på ett ugnsgaller ovanför plåten. Då droppar alla safter och det smälta smöret ner på grönsakerna och allt tillagas samtidigt!
Ta ut kycklingen och skär i den, köttet ska vara vitt.
Skapa anteckning
Dela
Via e-post
Facebook
Pinterest
Twitter
Skriv ut