Hemlagade fiskpinnar med knaprig panering på pumpakärnor och sesamfrön. Servera med currysås. Använd vit fisk, t.ex torsk, kolja eller sej till dina fiskpinnar.
Blanda sesamfrön, pumpakärnor och solroskärnor. Hacka ner dem, så de är i samma storlek, blanda ihop med ströbrödet och ställ åt sidan. Lägg mjöl på en tallrik och knäck äggen i en skål.
Skär fisken i önskad storlek och börja panera, använd en matpincett så slipper ni bli kladdiga.
Panera först i mjöl runt om hela fiskbiten, doppa sedan i äggen och avsluta med fröpaneringen. Stek dina fiskpinnar på låg värme i smör och servera med kokt potatis och currysås.
Currysås
Hacka lök och äpple. Stek snabbt i en kastrull och tillsätt curryn under stekning så den släpper all sin smak.
Låt lök och äpplet bli kallt och blanda med majonäs, creme fraiche och den finhackade gurkan. Smaka av med salt och peppar.