Skär ner fisken i mindre bitar, ca två gånger två centimeter.
Salta fisken och låt den stå i ca 30 minuter.
Hacka all lök och chili fint, samt dela tomaterna i mitten.
Häll olivolja i en stor gryta och börja fräsa lök och vitlök på medelvärme.
Lägg fisken i en ugnsfast form och droppa olivolja över. Baka ugnen på 100 grader tills den har en innertemperatur på ca 42 grader i kärnan.
Höj värmen på spisplattan och tillsätt tomaterna till löken.
Tillsätt musslorna (använd väl sköljda och hela musslor), och rör runt.
Slå på vitt vin och låt det koka upp.
Tillsätt grädde och låt det koka i några minuter under lock.
Avsluta grytan med fint hackad persilja och rivet citronskal. Lägg fiskkuberna i botten av tallriken, slå sedan över soppan och toppa med musslor och en klick basilikaaioli.
Basilikaaioli
Hacka basilikan fint, tillsätt dijonsenap och äggula. Riv ner vitlöken och saften från en halv citron. Tillsätt oljorna försiktigt droppvis medan du vispar så att den binder och håller samman. Aiolin är klar och kan vila i kylen.