1-2 msk tamarindpasta, (löses i vatten enligt förpackningen)
4 msk fisksås
4-6 msk rörsocker
2 tsk chilisås, stark
Gör så här
Skiva vitlök och chilin fint, skär sedan bitar av kycklingen på en separat skärbräda. Skär salladslöken fint och förbered risnudlarna enligt förpackningen.
Låt kycklingen marinera i sojan medan nudlarna blir varma. Häll sedan av och låt vila.
Värm en stekpanna och stek kyckling, vitlök och chili i neutral olja.
Blanda såsen vid sidan om, rör ihop alla ingredienser i en skål och smaka av.
När kycklingen steks på och fått färg, slå på buljongen och låt koka några minuter innan äggen knäcks i pannan.
Blanda runt äggen ordentligt så att de koagulerar och binder smak, tillsätt sedan de tillagade nudlarna.
Vänd runt och smaksätt med lite av såsen, samt koriander och groddar. Servera tillsammans med såsen, toppa med salladslök och cashewnötter.