Pepparkakor

koket.se
Pepparkakor, recept från Mitt kök
Foto: Tv4
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016
Tommy Myllymäki 2016Lisa Lemke 2016

Pepparkakor

11 ingredienser

Perfekta pepparkakor med florsockerglasyr. Låt pepparkasdegen vila i minst ett dygn innan du bakar pepparkakorna.

Se Tommy Myllymäki laga receptet

logo

Ingredienser

Pepparkaksdeg

  • 0,5 dl ljus sirap
  • 3 dl vatten
  • 2 msk ingefära
  • 2 msk malen nejlika
  • 2 msk malen kanel
  • 2 msk bikarbonat
  • 425 g smör
  • 750 g strösocker
  • 1,2 kg vetemjöl

glasyr

  • 1 citron
  • 3 dl florsocker

Gör så här

  1. Kryddorna blandas med vatten, sirap och bikarbonat i en kastrull, koka upp.
  2. Blanda socker och rumstempererat smör, häll i kryddblandningen i smörblandningen, blanda
  3. väl.
  4. Tillsätt vetemjölet och knåda ihop en deg. Låt pepparkaksdegen vila i kyl i mist ett dygn.

Utbakning

  1. Kavla ut pepparkaksdegen på mjölat bakbord. Stansa ut pepparkakor.
  2. Baka av pepparkakorna på en plåt i 225 grade i ca 5-10 min beroende på tjocklek. Låt kakorna svalna.

Glasyr

  1. Blanda citronsaft med florsocker till önskad konsistens och spritsa på pepparkakorna.