Plankgrillad röding med rotfrukter

Plankgrillad röding med rotfrukter
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Plankgrillad röding med rotfrukter

12 ingredienser

Plankgrillad röding med rostade och gräddbräserade rotfrukter

Ingredienser

portioner

Röding

  • 4 rödingfiléer [à 170 g]
  • 4 furuplankor blötlagda
  • salt
  • Kolgrill

Citrushack

  • 1 dl färsk bladpersilja, plockade
  • 1 citron, skalet av
  • 1 bananschalottenlök

Rotfrukter

  • 300 g mandelpotatis, i halvor
  • 200 g röd steklök, i halvor
  • 300 g jordärtskocka, skalade och skurna i halvor
  • salt
  • olja
  • 3 dl grädde
  • 2 msk dragon, fint plockad

Gör så här

Röding

  1. Lägg rödingen på plankorna, krydda med salt och grilla på grillen under lock för fin bastudoft och smak.
  2. Toppa rödingen med citrushack vid servering.

Citrushack

  1. Finhacka löken och persiljan, riv citronskalet och blanda ihop till en luftig blandning.

Rotfrukter

  1. Lägg alla rotfrukter i ugnsfast form, drizzla över olivolja och salt.
  2. Rosta i ugn 200 grader till fin färg. Slå på grädden och kör klart
  3. rotfrukterna. Toppa med dragon.