1 skinkstek av fransyska (fläskkarré eller kotlett går bra)
100 g ramslök
4 knipplökar
300 g toppmurklor, torkade blötlagda eller färska putsade
2 dl grädde
8 vita sparrisar, skalade
smör
rapsolja
salt
Gör så här
Skär ner skinksteken i portionsbitar, håll bitarna tjocka när du skär.
Förbered murklorna genom att blötlägga och blanchera. Skär sedan av foten på svampen och se till att de är rena från grus och smuts.
Skär två lökar fint, bara det vita på löken och stek i smör till den mjuknat, tillsätt svampen och stek tillsammans utan att något tar färg. Smaka av med salt och slå på grädden och låt den långsamt koka in och tjockna.
Skala sparrisen och skär ner i mindre bitar, skär två lökar på mitten och plocka ut alla lagren på löken hela. Stek sparris och lök i en stekpanna med smör. Ge dem fin yta, tillsätt salt och sänk sedan värmen på stekpannan och låt allt ligga och mjukna i stekpannan.
Salta köttet på båda sidor, stek sedan på hög värme i stekpanna i rapsolja så de får fin yta. Vänd på köttet och tillsätt smör samt ramslök och sänk värmen. Slå smöret och löken över köttet medan det steks.
Lägg upp köttet på tallrik, fortsätt med sås och murklor samt stekt sparris och lök. Toppa med den stekta ramslöken.