Stekt torskrygg

Stekt torskrygg
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2024 KM
Tommy Myllymäki 2024 KM

Stekt torskrygg

19 ingredienser

Stekt torskrygg med sabayonne på brynt smör samt ångade grönsaker, ägg, räkor och pepparrot.

Ingredienser

portioner
  • 600 g torskrygg, i 4 bitar
  • salt
  • smör + olja till stekning

Sabayonne

  • 150 g smör, brynt
  • 1 ägg
  • 2 äggvitor
  • 2 tsk citron, saft
  • salt
  • sifon

Grönsaker ägg och pepparrot

  • 200 g broccolibuketter
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 200 g fänkål, i mindre bitar utan roten
  • 4 ägg, kokta och skalade
  • 100 g skalade räkor
  • 100 g färsk pepparrot, riven
  • 2 msk citronsaft
  • 1 bananschallottenlök, i skivor
  • 4 msk olivolja
  • salt

Gör så här

Torskrygg

  1. Krydda torsken med salt och låt dra i 30 minuter.
  2. Stek sedan gyllene i smör.

Sabayonne

  1. Blanda samman alla ingredienser och häll upp i sifon.
  2. Ladda med 1 patron. Ställ in sifonen i ugn 55 grader i 50 minuter o vips har du en färdig sås!

Grönsaker

  1. Lägg ånga broccoli, blomkål och fänkål färdigt antingen i ugn eller på spisen i en ånginsats.
  2. Gör under tiden en vinaigrette på citronjuice, schalottenlöksringar samt olivolja smaka av med salt.
  3. När grönsakerna är klar slå vinaigretten över dem och krydda med salt.
  4. Toppa med klyftade ägg, räkor samt ny riven pepparrot