Tommys indiska kycklingrätt

Tommys indiska kycklingrätt
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Tommys indiska kycklingrätt

12 ingredienser

45 min + marinering

Kycklingklubbor i yoghurtmarinad kokas i en kryddig sås smaksatt med vallmofrön, kardemumma, gurkmeja och ingefära.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg kycklingklubba, delade
  • 2 klyftor vitlök, skivade
  • 2 msk färsk ingefära, finriven
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 gula lökar, i skivor
  • 1 msk malen gurkmeja
  • 0,5 tsk malen kardemumma, stött
  • 1 msk vallmofrö
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 röd chilifrukt, fint skivad
  • 1 dl färsk koriander, finskuren
  • salt

Gör så här

  1. Marinera kycklingen med yoghurt, vitlök och ingefära i 12 timmar, minst 1 timme.
  2. Fräs sedan gul lök med gurkmeja, spiskummin, kardemumma, vallmofrön och chili i 1 minut.
  3. Tillsätt kycklingen och fräs ytterligare 2 minuter
  4. Fyll på med vatten så att det täcker och låt kycklingen koka under lock i 40 minuter.
  5. Smaka av grytan med salt och toppa med finhackad koriander.