Börja med att skära bort eventuella ben på fisken. Dela upp i fyra portionsbitar.
Lägg fisken i en ugnsfastform, vänd den i olivolja och salta runt om. Låt den vila några minuter innan den går in i ugnen.
Skär av botten på både spetskål och savoykål, bryt sedan loss bladen på kålhuvudena.
”Krossa” sedan venen eller stammen som går i varje kålblad så den är mjuk. Skär ner bladen i decimeter stora bitar. I en större kastrull, koka upp ca 1-2 dl välsaltat vatten tillsammans med 100 g smör. Lägg sedan ner kålbladen, savoykålen längst ner och fortsätt sedan med spetskålen. Vattnet behöver inte täcka bladen. Låt koka med lock i ca 5 minuter.
Hacka hasselnötterna och rosta i en het panna, de är klara när det börjar dofta gott.
In med torsken på 225 grader i ca 7-10 minuter.
Ta ut fisken ur ugnen, lägg kål i botten av tallriken, fortsätt med fisken, riven pepparrot och riven lagrad ost. Avsluta med hasselnötter, körvel och en klyfta citron.