Oemotståndlig dessert extra allt med vaniljglass, popcorn och kolasås med salt.
Se Tommy Myllymäki laga receptet
Ingredienser
4 - 6
1 l vaniljglass
2 dl poppade popcorn
2 dl strösocker
flingsalt
ev smör
Kolasås
2 dl strösocker
50 g smör
2 dl grädde
0,5 vaniljstång
1 tsk flingsalt
Gör så här
Poppa popcorn, helst i kastrull men micropopcorn går bra.
Dela en vaniljstång på längden och skrapa ur fröna.
Värm 2 dl socker i en kastrull, sakta på låg värme. När det mörknar och blir rinnigt, blanda och tillsätt 50 g smör och fortsätt blanda. Smält smöret ordentligt och slå sedan på grädden. Tillsätt vaniljstången och fröna och låt allt koka på låg värme i fem minuter. Ta sedan ut stången och kasta. Låt såsen tjockna något, smaka sedan av med salt.
I en stekpanna, värm 2 dl socker så det smälts och blir brunt. Det ska täcka botten och ha ett litet lager, låt det karamellisera långsamt och rör sedan försiktigt.
Förbered ett bakplåtspapper bredvid.
Vänd ner poppade popcorn så det täcks med sockret, tillsätt salt och låt vila till kallt på bakplåtspapper. Skär sedan ner i mindre bitar.