Mjölkchokladkola med apelsin

Mjölkchokladkola med apelsin NY
Foto: TV4
Sara Aasum Hultberg
Sara Aasum Hultberg

Mjölkchokladkola med apelsin

7 ingredienser

30 min

En smarrig kola på mjölkchoklad blir snäppet vassare med lite apelsinskal och flingsalt.

Ingredienser

portioner styck
  • 75 g smör
  • 100 g mjölkchoklad
  • 125 g vispgrädde
  • 1 dl mörk sirap
  • 1,5 dl strösocker
  • ca 0,5 krm flingsalt
  • 1 msk apelsinskal

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölkchoklad, vispgrädde, sirap, socker och flingsalt.
  2. Koka på medeltemperatur i ca 10 minuter. Rör om under tiden, speciellt mot slutet så att det inte bränns.
  3. Gör ett kulprov eller koka till ca 123 grader.
  4. Tillsätt apelsinskal och rör om ordentligt.
  5. Häll kolan i en form som är ca 20x20 cm stor och låt stelna i rumstemperatur.
  6. Skär i fina bitar och slå in i papper.